EN
NL
DE
Techniekweek_W

Inspirerende Techniekweek 2023 bij Tilbox: jongeren verkennen de wereld van techniek

Educatie, creativiteit en samenwerking - Tilbox brengt techniek tot leven tijdens de techniekweek

In oktober 2023 opende we de deuren voor basisschoolkinderen tijdens de jaarlijkse Techniekweek. Dit evenement bood kinderen de kans om een kijkje te nemen in de wereld van techniek en ontdekten wat er allemaal mogelijk is. Onder begeleiding van toegewijde medewerkers bij Tilbox kregen de kinderen niet alleen een rondleiding door het bedrijf, maar namen ze ook deel aan een boeiende technische opdracht: het bouwen van hun eigen truck. Deze bijzondere week is een initiatief van Sterk Techniek Onderwijs (STO), dat tot doel heeft om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek en zo hun interesse in deze sector te stimuleren.

De techniekweek in vogelvlucht 

De techniekweek is een initiatief van STO, een organisatie die zich inzet voor de bevordering van techniekonderwijs. STO gelooft dat de beste manier om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek is door ze er daadwerkelijk mee in aanraking te laten komen. De techniekweek is hiervan een uitstekend voorbeeld. Gedurende één week krijgen leerlingen talloze kansen om techniek op verschillende manieren te ontdekken, zoals bedrijfsbezoeken, gastlessen, interactieve activiteiten en lesmateriaal. Bij Tilbox werden de leerlingen getrakteerd op een informatieve rondleiding waarin ze meer te weten kwamen over de bedrijfsactiviteiten en de diverse beroepen binnen het bedrijf. Bovendien stond er een leuke praktijkopdracht op het programma. De leerlingen ontvingen elk een metalen plaat die ze moesten vormen tot een truck. Dit daagde hen uit om na te denken over de technische aspecten en de juiste vorm te creëren. 

Waarom de techniekweek zo belangrijk is 

Bij Tilbox hechten we veel waarde aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, wat we ondersteunen door leerwerkplekken en stages aan te bieden. We zijn dan ook trots om erkend te zijn als leerbedrijf. De techniekweek sluit naadloos aan op deze idealen. We willen kinderen graag laten zien hoe techniek in de praktijk werkt en hoe een moderne werkplaats eruitziet, zoals die van ons. Op deze manier kunnen ze hun interesse in techniek ontwikkelen en op jonge leeftijd kennismaken met de prachtige beroepen die onze sector te bieden heeft. 

Klaar om jezelf te ontwikkelen bij Tilbox? 

Als jij geïnspireerd bent door onze betrokkenheid bij techniek en persoonlijke groei, en je wilt jezelf ontwikkelen bij Tilbox, dan staan er verschillende mogelijkheden voor je open. Of het nu gaat om een stage, leerwerkplek of (bij)baan, bij Tilbox is veel mogelijk. Neem een kijkje op onze vacaturepagina om te ontdekken wat we te bieden hebben. Je kunt ook contact met ons opnemen via e-mail: info@tilbox.com of telefonisch op 040 206 86 88. Samen kunnen we de volgende generatie technische talenten inspireren en laten groeien.

Benieuwd naar meer? Kijk op:

Werken bij Tilbox