EN
NL
DE
EN
NL
DE
4x4Electric_

Tilbox ontwikkelt bekisting op maat voor expeditie 4x4electric

Naar Afrika en terug op zonne-energie
Het is officieel, Tilbox is partner van 4x4electric. Beide organisaties houden van een uitdaging als het gaat om reizen in uitdagende condities. 4x4electric gaat met een reguliere elektrische auto van Nederland naar Zuid-Afrika en terug rijden, waarbij ze de auto opladen met 60m² zonnepanelen die ze uitleggen in een veld. De oprichter en voormalig eigenaar van Tilbox, Frank Tilburgs, voltooide twee jaar de welbekende Dakar-rally. De ervaring van Frank en team Tilbox komt goed van pas om de nooit eerder voltooide expeditie van 4x4electric goed voor te bereiden. De uitdaging voor Tilbox? De 60m² zonnepanelen veilig kunnen opbergen in de auto tijdens de expeditie van 4x4electric.

Tilbox uit Valkenswaard is dé leverancier voor opbergruimte tussen de wielen. Sinds 1994 heeft het bedrijf zich toegelegd op de doorontwikkeling van opbouw- en onderbouwkisten voor de automotive sector. 4x4electric is opgericht door Maarten van Pel en Renske Cox uit Brabant. Zij vertrokken op een duurzame expeditie. De standaard kisten van Tilbox waren niet de reden dat zij deze organisatie benaderde. Zij waren op zoek naar een kwalitatief opbergingssysteem voor de zonnepanelen in de auto, een beschermende box voor het laadsysteem én voor een dakkoffer op maat voor achter de daktent, en dit is gelukt!

Een opbergsysteem voor de zonnepanelen

In plaats van op te laden via het net, zal 4x4electric zelfvoorzienend zijn als het gaat om hun energiebehoefte. Daarvoor nemen zij 60m² lichtgewicht zonnepanelen mee in de auto, die zij uitstallen wanneer ze stilstaan. Hiermee kunnen zij naar verwachting 150km rijden na 4,5 uur laden. Ze laden de auto op direct vanuit de zonnepanelen, zonder tussenkomst van een extra accu. Een innovatieve gelijkstroom laadtechniek, met daadwerkelijke potentie voor diverse markten in de toekomst.

Om deze uitdaging te voltooien, zocht het koppel echter nog een opbergsysteem van kwaliteit. De zonnepanelen zullen vele malen in- en uitgeladen worden en mogen niet beschadigen. Voormalig eigenaar Frank Tilburgs ging met zijn technisch team mee in deze uitdaging. Samen ontwikkelde zij een ladesysteem op maat dat exact in de auto past. Een lichtgewicht frame met 10 lades, 6 zonnepanelen per lade. Het voorkomt dat de panelen in de auto schuiven en beschadigen, en vraagt minimale ruimte. Er moest immers ook nog ruimte zijn voor een reserveband, koelkast en alle overige benodigdheden voor de expeditie.

Een dakkoffer en box voor het laadsysteem op maat

Tilbox ontwikkelde tevens een lichtgewichte dakkoffer op maat. Deze past exact achter de daktent waar het koppel gedurende een jaar in zal slapen. In totaal biedt dit 4x4electric 200 liter aan extra opbergruimte. Tot slot produceerde Tilbox een box op maat voor het laadsysteem. Deze box moest goed ventileren, maar ook stof tegenhouden. Voor extra gemak werden uitklapbare poten ontwikkeld.

Nieuwsgierig wat voor jou kunnen betekenen? Download onze brochure en ontdek ons standaard assortiment. Op zoek naar maatwerk? Geen probleem! Neem dan contact op met onze afdeling Verkoop via sales@tilbox.com of bel +31 (0)40 206 86 88 en we helpen je graag verder.