top of page

NIEUWE ASSENKIST

NIEUWE ASSENKIST

GROEP 241

  • Minder vuil in rails = minder snel slijtage

  • Ruim 10% lichter in gewicht

  • Nog steeds 100% uittrekbaar en tot 200 kg belastbaar

  • Geen maatwerk meer nodig. Zelf gemakkelijk kettinghaken plaatsen door (de)monteerbare strip.

  • Standaard voorzien van gatenpatroon voor spraymatten

DE VERNIEUWDE ASSENKIST: GEEN ACHTERBLIJVEND VUIL ÉN LICHTER VAN GEWICHT!

Tilbox_IMG_5162_vrijstaand_ ORIGINEEL.png

De assenkist van Tilbox is voorzien van een nieuw jasje, letterlijk en figuurlijk! Of beter gezegd; het jasje is verleden tijd. Aan de assenkist hebben zich namelijk verschillende productontwikkelingen voorgedaan. De vernieuwde assenkist heeft bijvoorbeeld geen buitenmantel meer, wat zorgt voor een lichtere kist. Zo is het product ook op andere vlakken ontwikkeld. Benieuwd hoe? Lees snel verder.

assenkist voor geleiders lichter.png

DÉ ASSENKIST MET SCHONE GELEIDERS

Bij Tilbox werken we graag aan de toekomst en blijven we onze producten doorontwikkelen. Zo vragen we regelmatig aan klanten om feedback en weten velen ons hier gelukkig ook voor te vinden. Dankzij onze inspirerende klantgesprekken kwamen we erachter dat er in de geleiders van de assenkist vuil achterblijft. Op lange duur kan dit ten koste gaan van het product en dat is uiteraard niet wat we willen. Bij Tilbox staat kwaliteit voorop en daarom zijn we direct aan de slag gegaan met deze waardevolle feedback vanuit onze klanten.

 

De nieuwe assenkist bestaat uit een hangende lade. In plaats van dat de geleiders onder zitten, zijn deze nu bovenin bevestigd en hangt de assenkist dus in deze geleiders. Hierdoor is de kans op het achterblijven van vuil veel minder groot. Dit verkleint de mogelijkheid tot slijtage en zorgt voor een optimale werking van het product.

RUIM 10% LICHTER DOOR WEGLATEN BUITENMANTEL

Naast deze wijziging van de geleiders is zoals eerder genoemd, de buitenmantel niet langer meer aanwezig. Om toch de stevigheid te behouden van de kist, is de assenkist voortaan voorzien van 3 mm RVS montageplaat. Bovendien wordt hiermee het torderen tegen gegaan. De ladebak zelf is geheel uit 2 mm RVS geproduceerd. Doordat de nieuwe assenkist niet meer over een buitenmantel beschikt, is deze ruim 10% lichter van gewicht ten opzichte van de eerdere assenkist. Dit draagt bij aan minder weerstand voor het voertuig wat beter is voor de tank én beter voor het milieu!

GEEN ONNODIG MAATWERK DOOR DEMONTEERBARE RVS STRIP

We gaan nog even door met de voordelen van deze vernieuwde versie.  De nieuwe assenkist is namelijk voorzien van een demonteerbare 4 mm RVS strip ten behoeve van kettingen of harpsluitingen. Indien gewenst worden er tegen meerprijs 6 mm RVS kettinghaken meegeleverd die passen op hetzelfde gatenpatroon als de 4 mm strip. Dit onderdeel was voorheen maatwerk, maar is nu voortaan standaard. Dit zorgt ervoor dat het een standaardartikel wordt en dat scheelt weer in levertijd.

Tilbox_IMG_5144_vrijstaand_edited.jpg

STANDAARD VOORZIEN VAN GATENPATROON VOOR SPRAYMATTEN

Graag maken we het bij Tilbox onze klanten zo makkelijk mogelijk. Naast de nodige strip voor kettingen en/of harpsluitingen, worden de assenkisten door klanten soms ook voorzien van spraymatten. Door het toevoegen van een gatenpatroon kunnen de spraymatten voortaan binnen enkele minuten gemonteerd worden!

BEHOUD VAN RUIMTE VOOR HET OPBERGEN VAN SPULLEN

Nieuwe assenkist - tekening.png

De assenkist is ontworpen om de ruimte tussen de assen goed te benutten en wordt vooral gebruikt voor het opbergen van kettingen. Dit vraagt om zo veel mogelijk ruimte tijdens het opbergen van je materialen. Daarom is de lade nog steeds 100% uittrekbaar en tot 200 kg belastbaar.

 

Kortom: de nieuwe assenkist behoudt dus zijn goede functies, is daarbij voorzien van extra specificaties, heeft minder snel kans op slijtage en is flexibeler. Win, win, win dus!

Tot slot is de assenkist in alle gewenste maten te verkrijgen. De maten die we standaard op

voorraad hebben zijn te zien in onderstaand schema.

Nieuwe assenkist - maten bij tekening.JPG

Uiteraard zijn andere maten ook verkrijgbaar, vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij ons verkoopteam.

 

Bij Tilbox houden we van transparantie en denken we graag met alles mee. Of je nou een loze ruimte hebt die je niet weet op te vullen, of dat je niet helemaal tevreden bent over een product, aarzel niet en laat het ons direct weten. Wij worden enthousiast van het meedenken in oplossingen.

Gereedschapskisten-Tilbox
bottom of page