top of page

Nieuwe certificering ECE R73

Bijgewerkt op: 16 aug. 2021

Een certificaat rijker!

Tilbox heeft een nieuw certificaat binnen, namelijk het ECE R73 certificaat. Dankzij dit keurmerk zijn kisten goedgekeurd om als zijdelingse afscherming ter bescherming van de fietsers en voetgangers te dienen. Het eerder behaalde ECE R73 certificaat was geldig op enkele Europa modellen. Het nieuw behaalde certificaat zorgt ervoor dat ook aanvullende Europa modellen én alle Tilbox modellen vanaf nu voldoen aan deze certificering. Voortaan dus nóg meer Tilbox kisten voorzien van het ECE R73 keurmerk! Benieuwd welke modellen er precies zijn goedgekeurd volgens deze certificering? Neem dan contact met ons op.


Leuk zo’n certificaat, maar wat heb ik eraan?

Sinds 1995 is het verplicht om nieuwe opleggers en vrachtwagens met een toegestane massa van meer dan 3500 kg te voorzien van zijafscherming aan weerszijden. De reden hiervan is de verkeersveiligheid. Fietsers en andere kwetsbare deelnemers in het verkeer belanden al snel onder de wielen van een vrachtwagen wanneer een ongeluk zich voordoet. Het voorzien van vrachtwagens van zijdelingse afscherming kan bijdragen aan reductie van het aantal fietsslachtoffers. Er zijn verschillende manieren om een vrachtwagen of oplegger te voorzien van deze verplichte tool. Zo kan er worden gekozen voor dichte platen of open planken. Echter kan er ook voor een gereedschapskist gekozen worden, een win-win situatie dus!

Win-win situatie?

Wanneer je kiest voor kisten voorzien van dit keurmerk, kun je de ruimte optimaal benutten onder het chassis. Deze kisten kunnen in plaats van open planken of dichte platen als zijdelingse afscherming worden gebruikt. Je hebt dus kisten in plaats van planken of platen, waardoor je gemakkelijk je spullen kunt opbergen en tegelijkertijd de veiligheid in het verkeer voorop stelt. Door de extra opbergruimte voorkom je een rommelige cabine en creëer je er ruimte. Bovendien zorgt zo’n gereedschapskist voor een mooi overzicht van je spullen en kun je er gemakkelijk bij!


De betreffende kisten zijn zowel met als zonder steunen goedgekeurd. Bekijk onze pagina steunenset voor de goedgekeurde steunen of neem contact met ons op via het contactformulier. Bekijk hier ons gehele assortiment. Het gehele rapport is hieronder te downloaden.

Rapport RDW ECE R73
.pdf
Download PDF • 2.82MBbottom of page