top of page

UPDATE STAGE 1 & 2 | Za 13 april & Zo 14 april

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021Tilbox truck toolboxes mdc morocco desert challenge
De truck van Team TILBOX gaat van start op Plage Blanche

Door het ontbreken van een internetverbinding in de woestijngebieden, diep in de Marokkaanse Sahara, waar afgelopen zaterdag en zondag stage 1 & 2 zijn verreden, heeft gedurende het weekend weinig deelnemersinformatie Nederland bereikt. Via Whatsapp contact probeert Frank Tilburgs van Team TILBOX toch nog een beeld te schetsen van stage 1: Plage Blanche - Abetteh, de eigenlijke proloog en stage 2: Abetteh - Smara.

Stage 1: Plage Blanche - Abetteh De eerste stage is gestart met de legendarische flat out van 25km op het maagdelijk witte strand van Plage Blanche, vervolgd door een sterk afwisselende mix van verschillende terreinen. Dit maar liefst voor een afstand van 200km, die tezamen de proloog vormen. We weten dat Team TILBOX zaterdag flink wat tijd is verloren met het zoeken naar een way-point. Dit heeft er voor gezorgd dat Team TILBOX, zondag, bij de start van stage 2: Abetteh - Smara in het achterveld heeft moeten starten.

Team Tilbox 2019 mdc morocco desert challenge toolboxes for trucks and trailers
Team TILBOX in actie!

Stage 2: Abetteh - Smara Zoals hierboven vermeld wist Team TILBOX na de verreden piste van zaterdag, dat de zondag, de dag van de proef Abetteh - Smara, een 402km durende, bikkelharde special, een inhaalrace zou worden. Omdat er zondag achteraan in het deelnemersveld is gestart, heeft Team TILBOX erg veel last gehad van stof, stof en nog eens stof. Desalniettemin zijn er na de start binnen 1,5uur al 50 deelnemers in auto's en buggy's ingehaald. Team TILBOX begint in te lopen maar helaas rijden ze een band kapot waardoor ze na het vervangen van de band, en de daarmee verloren tijd, opnieuw zijn ingehaald door zo'n 40 auto's en buggy's. Er kon weer van voor af aan begonnen worden met stof happen en inhalen door zanderige oueds en over oneindige witte vlaktes. Tot overmaat van ramp rijdt het team ook nog een tweede band kapot waardoor de laatste 25km noodgedwongen rustig afgelegd moet worden. Frank Tilburgs geeft aan: "'We zijn veilig binnen gekomen, maar niet met het resultaat dat we gehoopt hadden''. Het team is zondag dan ook tot diep in de nacht bezig met het treffen van de voorbereidingen en het doen van reparaties om de truck weer 100% te maken voor stage 3: Smara - Assa. Een keiharde proef van 375km met stenen, heel veel stenen.

Team Tilbox Truckland Multifix MDC morocco desert challenge 2019 toolboxes trucks trailers
Er wordt zondagnacht nog hard gewerkt in het kamp van Team TILBOX om alles op orde te krijgen voor stage 3.

bottom of page