top of page

Update stage 4, 5 & 6 | Di 16, Woe 17 & Do 18 april.


Tilbox truckland sandstorm MDC mastermilo
Team TILBOX in de zandbak.

We hebben een paar dagen moeten wachten, maar ondertussen is er kort contact geweest met Frank Tilburgs van Team TILBOX vanuit de Marokkaanse woestijn. Update stage 4: Assa - Foum Zguid Afgelopen dinsdag 16 april is Team TILBOX gestart aan stage 4. Deze 390km tellende etappe voerde naar een van de grootste militaire zones van Marokko. De snelle etappe met veel stenen waardoor er toch op sommige stukken rustiger aan gedaan moet worden, levert voor Team TILBOX een 20e plaats op. Dit ondanks opnieuw, kapotte banden. Bekijk de vlog van #Mastermilo over stage 4 hieronder om een indruk te krijgen van de slopende etappe.


Update stage 5: Foum Zguid - Zagora Zand. Daarmee kunnen we stage 5 goed samenvatten. De 308km tellende etappe van Foum Zguid naar Zagora gaat het geduld van de mensen belonen. Eindeloze zandduinen verbinden de ene duinenzee met de andere. Ondanks het vele stof finisht Team TILBOX als 19e truck in het dagklassement, op 1,5uur afstand achter de eerst gefinishte truck.

MDC TEAM TILBOX TOOLBOXES TRUCKLAND MASTERMILO TRUCKS AND TRAILERS
De beelden zeggen genoeg...

Update stage 6: Zagora - Merzouga Stage 6 heeft alle ingrediënten voor een mooie proef. Deze stage staat omschreven als een proef die van alles wat in zich heeft en is speciaal samengesteld door de race-directie van de Morocco Desert Challenge. Van zandvlaktes die strekken van Fezzou tot aan Marabout, van de diepe canyons van MHarech tot aan de duinen van Ouzina belooft het een mooie etappe te worden.


Team TILBOX neemt na afloop van stage 5 de dappere beslissing om de vering van de truck anders af te stellen. In de praktijk een risicovolle beslissing omdat dergelijke aanpassingen en afstellingen alleen in het bivak kunnen gebeuren, niet meer tijdens de rally zelf. Team TILBOX heeft dus één kans om het goed te doen. Na de start van stage 6 wordt het meteen duidelijk voor Team TILBOX; het aanpassen van de vering is direct merkbaar, Frank Tilburgs: "Na het anders afstellen van de vering merkte we een wereld van verschil. Stukken waar we normaal met maximaal 50km/u overheen reden, passeerden we nu met vlot 70km/u'' . Dat het goed uitpakte was te zien aan de 13e finishtijd voor Team TILBOX in het dagklassement van stage 6, erg knappe prestatie! Deze prestatie zorgt er mede voor dat Team TILBOX met de DAF op een 15e plek staat in het algemeen klassement Trucks. Voorbereiding stage 7: Merzouga - Bouarfa Vandaag, vrijdag 19 april, wordt stage 7 verreden. Frank Tilburgs: "Afgelopen nacht slecht geslapen. Er trok een forse zandstorm over het bivak heen die de hele nacht heeft aangehouden en nu pas wat is gaan liggen, we gaan zo starten aan een lange etappe met erg veel zand en duinen". Team TILBOX is vertrokken en bezig met het 427km lange traject Merzouga - Bouarfa. Na stage 7 rest zaterdag 20 april de laatste stage special 8 van Bouarfa naar Oujda en vervolgens naar Saïdia, tevens het eindpunt van de Morocco Desert Challenge 2019!

Team Tilbox Truckland mastermilo toolboxes for trucks and trailers staukasten
Team TILBOX aan het werk.

bottom of page