EN
NL
DE
EN
NL
DE
Cynthia

Collega aan het woord - Cynthia

"Het produceren van producten van hoge kwaliteit vind ik heel belangrijk."

Tilbox is steeds op weg naar nieuwe en betere opbergtoepassingen. Een van onze pijlers hierbij is het centraal stellen van onze klanten. Maar hoe doen we dat? Onder het genot van een lekker bakje koffie gingen we in gesprek met onze collega Cynthia. Zij is lasser bij Tilbox en vertelt graag meer over het werken bij Tilbox.

Kun je ons meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Cynthia Fakoedis en ik ben 21 jaar oud. Ik woon bij mijn ouders in Valkenswaard. Mijn achternaam is afkomstig van mijn Griekse familie. Als stagiair begon ik bij Tilbox en daarna ben ik in loondienst gekomen. Ik werk ongeveer sinds 2019 bij Tilbox. Buiten werk fitness ik fanatiek.

Hoe is jouw interesse voor techniek ontstaan?  

Ik zat in Bladel op de praktijkschool. Op school hadden we een soort carrousel waar je kennis kon maken met verschillende vakken. Ik twijfelde in eerste instantie nog tussen werken in de metaal of in de horeca. Na de carrousel kon je een definitieve richting kiezen. Mijn vader is zelf kok en ik zag dat hij vaak tot laat en in de weekenden moest werken. In de technische branche zijn de werktijden en salarissen aantrekkelijker, dus koos ik voor deze richting. Ik kreeg op school steeds meer praktijklessen in lassen en ik heb uiteindelijk ook diverse diploma’s behaald voor het TIG lassen.

Wat vind je leuk aan je werk bij Tilbox? 

De sfeer binnen het bedrijf is heel prettig en ook de omgang met collega’s is fijn. Het werk zelf, het lassen, vind ik ook heel leuk. Ik weet goed wat ik moet doen en dat maakt mijn werk juist zo aantrekkelijk. Daarnaast is mijn werk niet eentonig, wat je vaak wel bij vergelijkbare functies in andere bedrijven ziet. Doordat ik met verschillende maten en materialen werk, las ik eigenlijk nooit hetzelfde. Het is bij elke tekening weer goed kijken met wat voor product ik te maken heb. Hierdoor blijft mijn werk uitdagend, leerzaam en gevarieerd.

Eén van de Tilbox pijlers is: de klant centraal stellen. Hoe zorg jij hiervoor in jouw werk? 

Ik probeer de klant centraal te stellen door ervoor te zorgen dat de producten die ik maak goed zijn. Het produceren van producten van hoge kwaliteit vind ik heel belangrijk en hier ga ik dan ook voor. Bovendien vind ik kwaliteit belangrijker dan snelheid. Op de productielijn waar ik sta probeer ik uiteraard zo snel mogelijk te werken, maar ik zorg er wel voor dat wat ik maak ook kwalitatief is. Een product snel leveren bij een klant is fijn, maar als het dan vervolgens niet goed is en het wordt teruggestuurd, dan kost het veel tijd en geld. De klant wordt hier niet vrolijk van en wij ook niet.

Binnen een technisch bedrijf werken vaak meer mannen dan vrouwen. Hoe is het voor jou om als dame in de productie te werken? 

Ik vind het heel fijn. De keuze om te werken in de metaal heb ik gemaakt omdat ik het leuk vind. In de technische branche geldt echt ‘niet lullen, maar poetsen!’. Iedereen wordt gelijk behandeld, het gaat namelijk uiteindelijk om jouw kwaliteiten.

Zou je het anderen aanraden om bij Tilbox te komen werken?

Jazeker! Ik vind dat je vooral in de metaal moet gaan werken als je het echt leuk vindt. Zelf was ik altijd bang wat anderen over mij zouden denken, maar dat moet je gewoon loslaten. Als je iets leuk vindt om te doen, dan moet je er gewoon voor gaan. Bij Tilbox kun je jezelf uitstekend laten zien.

Wil jij ook collega worden van Cynthia? Neem dan snel een kijkje bij onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar hr@tilbox.com.