EN
NL
DE
Dave_Blog

Stagiair aan het woord: Dave

Tilbox biedt regelmatig stageplekken aan voor studenten om te helpen met de ontwikkeling van studenten en om nieuwe kennis te vergaren binnen het bedrijf. Hoe werkt zo een stage en hoe is het om stage te lopen bij Tilbox? We vragen het aan een derdejaars stagiair van Fontys Hogescholen die aan het einde van zijn stageperiode zit: Dave Strijbos.

Kun je iets over jezelf vertellen? 

Ik ben Dave Strijbos, 20 jaar oud en woon in Veldhoven. In mijn vrije tijd doe ik als sport fitness en in het weekend ga ik regelmatig naar festivals en andere feesten. Ik studeer momenteel bedrijfsmanagement MKB bij Fontys Hogescholen en ik ben momenteel bezig met het derde jaar van de opleiding. Bedrijfsmanagement MKB is een tak van technische bedrijfskunde die meer gericht is op midden kleine bedrijven. In deze opleiding krijg ik les over logistiek, personeelsmanagement, bedrijfseconomie en marketing. Persoonlijk ligt mijn voorkeur bij marketing, dus vandaar dat ik daar het liefst zoveel mogelijk over leer. Mijn doel voor de komende jaren is ook om me te specialiseren in marketing. Hiervoor heb ik nog wel veel ervaring nodig en met name in de praktijk. Om deze reden ben ik ook heel nieuwsgierig naar hoe marketing in de praktijk werkt.

Toen ik voor mijn opleiding moest zoeken naar een stageplek ben ik dus gaan zoeken naar een marketingopdracht. Vervolgens ben ik via de vacaturewebsite Indeed Tilbox tegen gekomen. Tilbox zocht namelijk een stagiair die een klanttevredenheidsonderzoek uit zou voeren en vervolgens verbeterplannen op zou stellen op basis van de resultaten van dit onderzoek. Dit sloot goed aan op wat ik zocht, aangezien ik een onderzoekopdracht moest uitvoeren. Op basis van de resultaten uit het onderzoek heb ik een verbeterplan gemaakt. Ook is het klanttevredenheidsonderzoek marketing gericht dus leek het mij een goede kans om te leren over marketing in de praktijk. 

Daarnaast ligt Valkenswaard best dichtbij Veldhoven wat voor mij heel fijn is en het scheelt ook veel dat Tilbox stagevergoeding biedt aan de stagiairs aangezien je toch vijf dagen in de week aanwezig bent en dus weinig tijd hebt om te werken bij je bijbaan. Op deze manier zijn mijn hobby's ook niet ten koste gegaan van mijn stage wat ik persoonlijk best belangrijk vind.  

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat sprak je aan bij Tilbox? 

Ik heb contact opgenomen met Tilbox, waarna een gesprek volgde. Dit is goed verlopen. Een paar dagen later kreeg ik vanuit Tilbox te horen dat ik welkom was om stage te komen lopen. Ik heb toen een rondleiding gehad en het personeel leren kennen en toen viel me meteen op dat het bedrijf heel modern is en alle zaken goed op orde heeft. Ook viel me op dat de medewerkers gemiddeld best jong zijn vergeleken met andere bedrijven waar ik ben geweest en dat vond ik leuk. Ik denk ook dat het bedrijf zo geordend is door een goede balans tussen nieuwe kennis en jaren werkervaring in het eigen vakgebied. 

Het personeel van Tilbox is heel open en interactie is laagdrempelig wat ik zelf prettig vind. Het bedrijf staat ook altijd open voor verandering wat ik best belangrijk vind. Ik zou het namelijk zonde vinden als ik een opdracht uitvoer voor het bedrijf en er niks mee wordt gedaan. Wat ook leuk is aan het bedrijf is dat de werknemers van Tilbox trots zijn op het bedrijf. Het logo van Tilbox is overal te vinden en de medewerkers laten graag zien dat ze bij Tilbox werken. Dit maakt het toch leuker voor iedereen om voor het bedrijf te werken en brengt ook wel een goede sfeer in het bedrijf.  

Wat heb je geleerd tijdens je stage? 

Ik heb erg veel geleerd in het halfjaar dat ik stage liep bij Tilbox. Zo heb ik binnen mijn opdracht veel met klanten van Tilbox gewerkt en meer dan 40 klanten van Tilbox telefonisch geïnterviewd. Door deze interactie heb ik veel geleerd over hoe je netjes met klanten om moet gaan en hoe je ze te woord staat. Er was daarbij ook geen ruimte om verlegen te zijn, aangezien ik een hoop bedrijven - die voor mij onbekend waren - moest bellen. Hierdoor ben ik beter geworden in de telefoon pakken en bellen. Voor mij is dit een waardevolle les, aangezien veel jongeren in deze tijd last hebben van belangt.

Toch denk ik wel dat ik buiten mijn opdracht het meeste heb geleerd. Ik heb namelijk voor mijn stageperiode een plek gekregen bij de verkoop op kantoor en hier heb ik alleen al van het meeluisteren met de gesprekken veel geleerd. Het personeel hier gaat naar mijn mening ook heel goed met klanten en potentiële klanten om en het effect van hun werkwijze heb ik ook terug gezien in de resultaten van mijn onderzoek. Daarnaast heb ik regelmatig marketingactiviteiten uitgevoerd. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn stage geleerd hoe je een website onderhoudt en de vindbaarheid verbetert.

Wat is er leuk aan stagelopen bij Tilbox?

Wat ik persoonlijk leuk vind aan het stagelopen bij Tilbox is toch wel de vrijheid en het personeel. Je krijgt namelijk heel erg de ruimte bij Tilbox om je plannen uit te werken en er is dan ook vertrouwen in dat je weet waar je het over hebt. Ook mag je alles aan iedereen vragen en word je meteen geholpen, wat fijn is met opdrachten voor school. De werksfeer is ook een groot pluspunt aan Tilbox aangezien er naast de werkzaamheden regelmatig gelachen wordt of er onderling gesprekken gevoerd worden. Dit maakt het gezelliger en leuker dan een kantoorruimte waar het de hele dag stil is. 

Al kijk ik nu zelf terug op mijn stageperiode bij Tilbox denk ik vooral terug aan een geslaagde stage bij een gezellig bedrijf. Daarvoor wil ik het hele Tilbox team hartelijk bedanken. Ik raad Tilbox ook zeker aan voor andere studenten die een stagebedrijf zoeken.  

Waarom kiest een klant voor Tilbox? 

Tijdens mijn onderzoek ben ik erachter gekomen dat klanten vooral voor Tilbox kiezen wegens kwaliteit, betrouwbaarheid en goed contact met het bedrijf en dat is binnen het bedrijf ook te merken. De medewerkers denken namelijk heel goed mee met de klanten zodat deze de beste kwaliteit kunnen krijgen. Als de klanten namelijk een bestelling doen, en de medewerkers denken dat er op een andere manier betere kwaliteit geleverd kan worden, wordt er meteen naar de klant gebeld om dit voor te stellen. De klanten hebben ook regelmatig laten weten dat ze dit zeer op prijs stellen. Ook is de manier van contact met de klanten van Tilbox mooi om te zien aangezien de klanten vrolijk te woord gestaan worden en persoonlijke hulp krijgen. Dit is ook echt een waarde die ik in de toekomst mee zal nemen aangezien ik nu met eigen ogen heb gezien wat het effect hiervan is.  

Waarom kiest een medewerker voor Tilbox? 

Een medewerker zou voor Tilbox kiezen voor de sfeer en omdat het bedrijf heel modern en innovatief is. het team van Tilbox is echt gezellig en iedereen is er welkom. Ik heb vanaf het begin van mijn stageperiode geen moment gehad waarbij ik niet het idee had dat ik erbij hoorde. Daarnaast plant Tilbox regelmatig bedrijfsuitjes of andere leuke evenementen voor het personeel waardoor de sfeer ook net zo goed blijft. Ook is wel te merken dat Tilbox openstaat voor verandering en ik vind dat persoonlijk heel waardevol als stagiair. Daarnaast denk ik dat dit voor een nieuwe medewerker ook heel waardevol kan zijn. Ze staan namelijk open voor nieuwe ideeën en luisteren echt naar wat je te zeggen hebt. 

Tilbox heeft als kernwaardes daadkracht, passie en plezier. Hoe geef jij daar vorm aan? 

Ik denk dat deze kernwaardes meer een houding zijn die nodig is bij Tilbox en door die houding geef ik er ook zelf vorm aan. Het is namelijk altijd belangrijk om afspraken na te komen en te doen wat er van je verwacht wordt. Ondertussen kun je ook soms even de tijd te nemen om te praten met collega’s of dergelijk zodat je elke dag met goede zin aan de gang gaat. Ik heb tijdens mijn stage periode nooit tegenzin gehad om weer aan de slag te gaan aangezien Tilbox een gezellig bedrijf is en er ook tijd genomen wordt voor wat plezier naast het werk dus daarom denk ik ook dat deze kernwaarde zeer toepasselijk zijn voor Tilbox. 

Ook geïnteresseerd in een stage bij Tilbox? Zie de vacatures voor stages, lees meer informatie of neem contact op voor een open sollicitatie.