top of page

UPDATE STAGE 3 | Ma 15 april

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021


Dusty Tilbox Toolboxes for trucks and trailers truckland mdc 2019 morocco desert challenge
In het kielzog van Team TILBOX...

De pechduivel blijft Team TILBOX achtervolgen... Maandag 15 april stond in het kader van stage 3, de keiharde proef van Smara - Assa. 375km ruw terrein bestaande uit voornamelijk stenen.

Team TILBOX gaat hard van start en rijdt het eerste stuk van de route feilloos. Totdat het team vlak voor de eerste stop iets merkt aan de truck bij het sturen. Tijdens de eerste stop voert Team TILBOX een snelle controle uit maar ziet direct dat een M20 bout bij de spoorstang is afgebroken.

Tot overmaat van ramp zit het afgebroken gedeelte van de bout muurvast in de fuse-as waardoor het team 2,25 uur kwijt is geraakt met het uitfrezen van het resterende stuk bout. Na de noodgedwongen reparatie wordt het laatste stuk van de etappe snel afgelegd maar helaas mocht het door de eerder verloren tijd niet meer baten. Team TILBOX is inmiddels alweer vol goede moed op weg in de volgende, en 4e etappe: Assa - Foum Zguid. Deze 390km tellende etappe, die door een van de grootste militaire zones van Marokko leidt, staat bekend om zijn snelheid gecombineerd met enkele lastige trajecten voor de deelnemers. Zoals de meeste van jullie al weten is door hoofdsponsor: Truckland, bekend YouTube vlogger Mastermilo uitgenodigd om met Team TILBOX mee te reizen tijdens de Morocco Desert Challenge 2019. Zijn 2e vlog staat online, bekijk hem hieronder om een uniek beeld achter de schermen te krijgen bij Team TILBOX! Let op: de vlog is van stage 2: Abetteh - Smara.


bottom of page